Briti ajakirjanik: Külma sõja aegseid võtteid kasutatakse tänapäevalgi

Artikli kuulamine on saadaval MINU TELEGRAM tellijatele

30. jaanuar 2014 kell 21:43



Richard Cottrell on Briti ajakirjanik, poliitik ja kirjanik, kes on ITV meedias regulaarselt sõna võtnud poliitilistel ja majanduslikel teemadel. 1979. aastal valiti ta konservatiivina Euroopa Parlamenti ja järgmise kümne aasta jooksul osales ta parlamendi komiteede töös. Cottrell alustas poliitikuna kui entusiastlik eurooplane, kuid pettus sügavalt ebademokraatlikus süsteemis. Ta on kirjutanud võimukriitilisi raamatuid nagu “The Sacred Cow” ja “Blood on Their Hands” ning tema viimane teos “Gladio: NATO’s Dagger at the Heart of Europe: The Pentagon-Nazi-Mafia Terror Axis” räägib false flag terroriaktidest. Allpool saate vaadata-kuulata meediakanalile Infowars antud intervjuud Gladio salajastest operatsioonidest, mis ei lõppenud külma sõjaga.

 

Salajane sõjaväeline üksus Gladio sai oma nime Itaalias eksisteerinud organisatsioonilt ja selle üksused on loodud Põhja-Atlandi Lepingu Organisatsiooni (NATO) poolt. Selle eesmärk oli jätkata antikommunistlikku tegevust Nõukogude vägede sissetungi ja vallutuse korral. “Esialgne idee oli moodustada ootel olevate sõdurite rühm, kes kasutavad salajasi relvahoidlaid hilisemaks vastupanuks, kui Nõukogude Liit on juba alustanud rünnakut Euroopale,” selgitab Cottrell. Üksuse asutasid NATO liikmesriikide luureagentuurid koos Ameerika Keskluure Agentuuriga (CIA) ja mõned liidust väljaspool olevad riigid nagu Rootsi ja Šveits.

 

 

Illusioon terroriohust Euroopas

Kuna USA soovis külma sõja jätkumist, siis lõid nad illusiooni terroriohust Euroopas, et õigustada laialdast rahakulutamist sõjatööstuses. Selleks kasutas USA staabiülemate ühendatud komitee esimees kindral Lyman Lemnitzer Gladiot terroriinstrumendina tsiviilisikute vastu. Mainimata ei saa jätta ka false flag operatsioonide plaani Northwood, mille Lemnitzer koostas 1962. aastal Ameerika Ühendriikide valitsusele.

 

 

Need ettepanekud nõudsid CIA osalemist terroriaktide toimepanemises USA linnades ja mujal, et algatada sõda Kuubaga. Plaan oli palgata sulisid ja kriminaalse taustaga isikuid tulistama kodanikke nende igapäevategemistes, õhata lennukeid ja rünnata laevu ning jätta mulje, et kommunistid on asunud rünnakule. Selle idee lükkas Kennedy administratsioon tagasi ja see viis John F. Kennedy mõrvamiseni. “Lemnitzer oli presidendi tapmise taga, töötades koos CIA ja Pentagoniga,” ütleb Cottrell.

 

Gladio Euroopas ja tänapäeval

Kindral Lyman Lemnitzer sai järgmisel aastal NATO ülemjuhatajaks ja kopeeris samasuguse Gladio plaani Euroopasse. Mehhanism, mis tekitas mulje, nagu venelased sooviks vallutada Euroopa, algatas Itaalias Years of Leadiks nimetatud rahutu perioodi 1960-ndate lõpust 1980-ndate alguseni, mis tipnes Itaalia peaministri Aldo Moro mõrvamisega 1978. aastal ja raudteejaama pommitamisega Bolognas 1980.

 

Cottrelli sõnul tegutseb Gladio veel tänapäevalgi. Türgis on proovitud kukutada valitsust juba aastaid ja see on neil mitmeid kordi õnnestunud. Samuti ei saa mainimata jätta Londoni ja Madridi raudtee pommirünnakuid ning terrorirünnakuid Saksamaal – “Saksa sügist”. Nende korraldamiseks paigutati Gladio üksuslasi kommunistlikusse Punaarmee Fraktsiooni (RAF), suunates neid vajalikele terroriaktidele. Hiljem oskasid lääne luuretöötajad rääkida väga täpselt bande kavatsustest, vaadates ise teises suunas ja jäädes ootama hirmukülvamisest saadud kasu.

Gladio kasutas väga lihtsat, kuid julma propagandat külma sõja jätkumiseks. Venemaa mustamiseks korraldati 1981. aastal paavst Johannes Paulus II  tapmiskatse, mille järel süüdistati kohe KGB-d. See oli puhtakujuline vandenõu, et näidata venelasi kõige halvemas valguses, sest paavst oli slaavi verd ja üks omade seast.

 

Seos Breiviku tapatööga

Norras Otoya saarel toimunud kohutav massimõrv on näide Gladio-tüüpi rünnakutest. Nagu igas teises Gladio operatsioonis peavad olema patuoinad – inimesed, keda süüdistada –, nii oli ka Anders Behring Breivik sarnane patuoinas. Võimalusel peetakse kohut või isegi lavastatakse istungeid, et tõestada inimestele ta kindlat süüd. Alati on keegi nagu Lee Harvey Oswald – mees vanaaegse vintpüssiga sooritamas lasku raamatukogust ja nurga all, kus isegi kogenud laskja toime ei tuleks.

Senini on luureagentuurid oma salajasi operatsioone edukalt valitsuste heaks sooritanud, vähendades kodanike inimõigusi, hävitanud demokraatiat ja toetanud sõjatööstuse võidutsemist. Sandy Hooki kooli veresaun ja kinotulistamine Colorados olid lavastatud valitsuse poolt ja nüüd proovitakse peavoolumeedia abil suruda läbi relvaseadust põhiseaduses muudatuste tegemise kaudu. Tekib küsimus, kui palju me usaldame valitsust, kongressi ja parlamenti, ning mida me saame teha, et olukord muutuks. “Peame muutma oma suhtumist ja eemalduma militariseerimisest, mis põhimõtteliselt on põhjustanud kõik meie probleemid,“ arvab Cottrell lõpetuseks.

 

 

Vaata intervjuud siit.

Loe lisaks: Infowars

Fotod: whale.to, sinj.com, ak7.picdn.net, upload.wikimedia.org, mondoliberonline.it

 

Toimetas Laur Raudsoo

 



Kommentaarid

Kommentaare lugeda ja kommenteerida saavad vaid Minu Telegrami tellinud kasutajad. Tellimuse esitamiseks kliki siia või logi sisse siit.

Päevapilt