USA ekspresidendikandidaat: Valitsus oli saabuvate 9/11 rünnakutega kursis

Artikli kuulamine on saadaval MINU TELEGRAM tellijatele

9. september 2014 kell 13:36



640px-Ron_Paul,_official_Congressional_photo_portrait,_2007

Foto: United States Congress / Wikimedia Commons

11. septembri terrorirünnakute kohta on nii palju segadust ja ebakõlasid, et seda ümbritsevaid teooriaid ei saa mitte kuidagi nimetada enam lihtsalt vandenõuteooriateks. Endine USA president George W. Bush ja julgeolekunõunik Condoleezza Rice teatasid korduvalt, et mitte keegi ei osanud arvata, et terroristid võiksid kasutada kaaperdatud lennukeid, rammimaks pilvelõhkujatesse, kuid katastroofiga samal ajal viis USA sõjavägi 11. septembril läbi täpselt samasuguse stsenaariumiga õppusi. 9/11 uurimiskomisjoni eesistujad Thomas Kean ja Lee Hamilton teatasid, et CIA üritas korduvalt uurimist takistada ja see oli algusest peale määratud läbikukkumisele.

 

Endine USA presidendikandidaat ja kongresmen Ron Paul ütles hiljutises intervjuus raadiosaatele “Money & Markets”, et tema arvates oli USA valitsus peatselt toimuvatest terrorirünnakutest 11. septembril aastal 2001 teadlik.

“Me olime 11. septembril kõik Washingtonis ja saime sealt lahkuda alles mõni päev hiljem, sest valitses üleriigiline lennukeeld. Kuid pärast saime teada, et kõik Saudi Araabia päritolu kodanikud olid lahkunud juba 11. septembril oma eralennukitega. Paljud neist kandsid perekonnanime Bin Laden, kedagi neist ei küsitletud ja FBI lasi kõigil ära lennata.”

Intervjuus tuli juttu ka terminist truther (tõeotsija). Sõna truther kasutatakse USA-s tihti, kirjeldamaks inimesi, kes on hakanud iseseisvalt uurima 9/11 sündmuste tagamaid ning seetõttu on valitsus ja meedia andnud terminile halvustava kõla.

“Poliitiliselt on väga riskantne 9/11 sündmustest rääkida, sest vasakpoolsed ja valitsuse kaitsjad seavad kahtluse alla kõik, kes sel teemal küsimusi esitavad. Sinu suunas hakatakse näpuga näitama ja öeldakse, et “oi, sina oled see, kes esitab küsimusi, järelikult oled truther”. Mind paneb alati imestama, kuidas saab olla võimalik, et küsimuste esitajast on saanud patuoinas?”

Ron Paul on väga skeptiline ka John F. Kennedy ja Martin Luther King Jr atentaatide osas, öeldes, et rahvas ilmselt ei tea kumbagi mõrva tegelikke tagamaid.

“Ma arvan, et kui me kunagi peaksime teada saama tõe 9/11 kohta, siis selgub, et valitsus oli saabuvate rünnakutega üsnagi kursis.” Paul lisas, et see ei tähenda tingimata, et Bushi administratsioon isiklikult laua taha istus ja 9/11 rünnakute plaanid ellu viis. “Siin on probleem ka selles, et FBI ja CIA kuludeks läks tol ajal 40 miljardit dollarit aastas, see summa pidi meid kõiki kaitsema. Ja vaadakem, mis on toimunud pärast 11. septembrit – lõputud sõjad ja inimõiguste piiramine. Arvan, et kõik inimesed peaksid ise neid teemasid uurima ja mitte uskuma seda, mida valitsus räägib.”

 

Allikad: Western Journalism, Ron Pauli veebileht

Foto: United States Congress / Wikimedia Commons

 

Toimetas Hando Tõnumaa

 



Kommentaarid

Kommentaare lugeda ja kommenteerida saavad vaid Minu Telegrami tellinud kasutajad. Tellimuse esitamiseks kliki siia või logi sisse siit.

Päevapilt