Hoolimata üle 80% elanikkonna vaktsineeritusest on Singapuris ulatuslik koroonaviiruse puhang

Artikli kuulamine on saadaval MINU TELEGRAM tellijatele

11. oktoober 2021 kell 16:50



Foto: Wikimedia Commons / CEphoto (fotol Merlioni kuju Marina Bays)

Maailma ühes kõrgema vaktsineeritusega riigis Singapuris on nakatumiste arv alates septembri keskpaigast järsult tõusnud: iga päev teatatakse keskmiselt 3300 Covid-19 nakatumisest päevas – seda hoolimata sellest, et üle 80% riigi täiskasvanud elanikkonnast on vaktsineeritud.

 

Kuigi vaktsineerimine on Singapuris väga kõrgel tasemel, kehtivad seal endiselt sotsiaalsed piirangud ja elu ei ole pandeemia osas eriti palju muutunud ega vabamaks läinud.

Singapur on praeguseks manustanud vähemalt 9 639 518 doosi Covid-vaktsiine. Eeldades, et iga inimene vajab kahte annust, siis sellest piisab, et vaktsineerida umbes 84,5% riigi elanikkonnast, kirjutab Reuters.

Ulatuslikust vaktsineeritusest hoolimata otsustas Singapuri tervishoiuministeerium keelata sotsiaalsed kogunemised töökohtades, sest väidetavalt põhjustasid nakatumise kasvu töötajate nn kohvinurga-jutuajamised. Peale selle ei tohi Singapuri elanikud osaleda päevas rohkem kui ühel sotsiaalsel koosviibimisel.

Sarnaste näidete põhjal – olukord Iisraelis, Islandil jm – on aina enam kuulda seisukohta, et viirus areneb vaktsineerimisest hoolimata kiiresti edasi ja vaktsiin ei ole seega parim lahendus, vaid seda on inimeste enda loomuliku immuunsuse saavutamine.

Singapuris on alates koroonapandeemia algust teatatud 126 966 nakkusest ja 162 koroonaviirusega seotud surmast.

Reutersi graafik Covidi juhtumite plahvatusliku kasvu kohta oktoobri alguses

 

Allikad: New York Times, Reuters, Makroskoop

Foto: Wikimedia Commons / CEphoto (fotol Merlioni kuju Marina Bays)

 

Toimetas Sander Soomaa

 



Kommentaarid

Kommentaare lugeda ja kommenteerida saavad vaid Minu Telegrami tellinud kasutajad. Tellimuse esitamiseks kliki siia või logi sisse siit.

Päevapilt