2019. aasta sügisel Wuhanis toimunud sõjaväelaste maailmamängudel osalejad viisid koroonaviiruse laia maailma?

Artikli kuulamine on saadaval MINU TELEGRAM tellijatele

25. mai 2020 kell 23:02



Aina enam koguvad hoogu kuuldused, et koroonaviiruse esimene suurem levik sai alguse Wuhanis sõjaväelaste maailmamängude (Military World Games) ajal juba 2019. aasta oktoobris, kus osales ligi 10 000 sportlast rohkem kui sajast erinevast riigist. Koroona levikut mängude ajal kahtlustab näiteks Itaalia vehkleja Matteo Tagliario, kes enda sõnul põdes koroonaviiruse tekitatud haigust Covid-19 juba Wuhanis viibides. Mängudel käinud sõjaväelaste tervise uurimist on kaalunud ka Saksamaa relvajõud Bundeswehr, vahendas Saksa spordisaade “Sportschau”.

 

Matteo Tagliariol on koroonaviiruse levimises MWG ajal üsna veendunud. “Kui saabusime Wuhani, olime kõik haiged. Kõik kuus inimest minu ööbimispaigas olid haiged, sealhulgas ka mitmed sportlased teistest delegatsioonidest,”  rääkis 2008. aasta olümpiavõitja ajalehele Corriere della Sera.

Tal oli tugev köha, peale naasmist tekkis väga kõrge palavik: “Ma sain vaevu hingata. Antibiootikumidest polnud mingit kasu.” Lõpuks nakatus ka tema kahe-aastane poeg ning seejärel elukaaslane. “Kui hakati rääkima sellest viirusest, mõtlesin kohe – ma olin nakatunud. See oli Covid-19.”

Christoph Holtherm Bundeswehri spordimeditsiini keskusest Warendorfis oli Saksa delegatsiooni arst Hiinas. Ligikaudu 300 sõdurit võistlesid Saksamaa eest

Palun oota...
TEGEMIST ON TASULISE ARTIKLIGA, EDASI LUGEMISEKS PALUN VALI MAKSEMEETOD


Kommentaarid

Kommentaare lugeda ja kommenteerida saavad vaid Minu Telegrami tellinud kasutajad. Tellimuse esitamiseks kliki siia või logi sisse siit.

Päevapilt