Kahtlastel asjaoludel surnud ajakirjanik kremeeriti pere nõusolekuta

Artikli kuulamine on saadaval MINU TELEGRAM tellijatele

19. juuli 2013 kell 12:52



 

Ajakirja Rolling Stone ajakirjanik Michael Hastings hukkus 18. juunil Los Angeleses, kui tema auto põrkas suurel kiirusel kokku puuga ja lahvatas kohe leekidesse. Tema surmaga seoses on väga palju lahtiseks jäänud küsimusi ja arvatakse, et see oli mõrv, kuna mees töötas parajasti CIA tegevust paljastava loo kallal. Hastingsi maised jäänused tagastati perekonnale juba kremeeritud kujul urnis, see aga ei olnud sugugi perekonna soovidega kooskõlas ja samas hävitas igasugused võimalikud tõendusmaterjalid, et mehe surm võis olla midagi enamat kui õnnetus.

 

San Diego 6 uudistekanali reporter Kimberly Dvorak kommenteeris, et selline asjade käik oli perekonna jaoks šokeeriv, kuna nende soov oli Hastingsi keha tagasi saada. Dvoraki sõnul oli Hastings veidi aega enne oma surma rääkinud advokaadiga, kelle käes on kogu info selle loo kohta, mille kallal mees parasjagu töötas. Hastings ei rääkinud sellest loost isegi oma abikaasale, soovides teda kaitsta võimalike tagajärgede eest. Naine on palganud eradetektiivi, uurimaks oma mehe surma asjaolusid.

Dvorak ütles uudistekanalile, et ka teda on seoses Hastingsi surma asjaolude uurimisega ähvardatud. Hoolimata sellest, et politsei nimetas Hastingsiga juhtunut lihtsalt õnnetuseks, ei võimaldata õnnetusega seotud materjalidele – politseiraportile, hädaabikõnedele, lahkamisaruandele, pommirühma ja toksikoloogia aruannetele ega autole – ligipääsu. Piirkonna politseinikele ja tuletõrjujatele on antud korraldus Hastingsi surmast mitte rääkida.

Palju kahtlusi on õnnetuse juures äratanud asjaolu, miks mehe uus Mercedes kokkupõrkel kohe leekidesse plahvatas ning kuidas on võimalik, et auto mootor leiti 45 meetrit autost kaugemal. On avaldatud arvamust, et tegemist võis olla auto “ajju“ sisse häkkimisega. Moodsate autode puhul on võimalik sel moel panna auto käituma mitmel moel – kiirendada ja pidurdada ilma juhi soovita või vallandada õhkpadja.

Umber 15 tundi enne traagilist õnnetust saatis Hastings välja e-kirja, milles kirjutas, et ta on “suure loo jälgedel ja peaks mõneks ajaks vaateväljalt kaduma“. Kolleegide sõnul oli Hastings väga pinges ja murelik ning kartis, et valitsus uurib tema materjale. Pärast seda, kui Wikileaks avaldas, et Hastings oli nendega ühendust võtnud paar tundi enne oma surma ning kurtnud, et ta on FBI uurimise all, kinnitasid ka paljud teised sõbrad, et Hastings oli “väga paranoiline“, kahtlustades, et teda jälgitakse.

Pärast 2010. aastal avaldatud suure mõjuga artiklit kindral Stanley A. McChrystali kohta ning ka teiste paljastavate artiklite tõttu sai mees tihti tapmisähvardusi, kuna ta tõi päevavalgele infot, mille avaldamist asjaosalised poleks soovinud.

 

 

Allikad: Infowars, San Diego 6, Huffington Post, The Telegraph

Foto: floathingpath.com

 

Toimetas Katrin Suik

 



Kommentaarid

Kommentaare lugeda ja kommenteerida saavad vaid Minu Telegrami tellinud kasutajad. Tellimuse esitamiseks kliki siia või logi sisse siit.

Päevapilt