Covid kui plaan varjata panganduspettusi ja edendada Suurt Lähtestamist

Artikli kuulamine on saadaval MINU TELEGRAM tellijatele

10. september 2022 kell 10:06



Foto: Tumisu / Pixabay + yourstockbank / Getty Images + shazzadul_alam / Pixabay + Canva.com

Edward Dowd on riskifondide asjatundja ja endine maailma suurima investeerimispanga BlackRock aktsiaportfellihaldur. Viimase kahe aasta jooksul on ta oma julgete väljaütlemistega püüdnud äratada inimesi COVID-pandeemiaga kaasnevate kahjude teemal kaasa mõtlema ning ennustab, et maailma majanduse kokkuvarisemine algab järgmise kuue kuni 24 kuu jooksul. Tema sõnutsi pakkus COVID katet keskpankadele ja valitsustele, võimaldades neil ajutiselt varjata tõsiasja, et finantssüsteemi varitseb kollaps. Artikkel oli avaldatud dr Mercola kodulehel.

 

COVID võimaldas luua kontrollisüsteemi, mis kaitseb valitsusi ja keskpanku toidu-, energia- ja rahandussüsteemide kokkuvarisemise eest. See võimaldas neil piirata reisimist ja võtta kasutusele digitaalsed ID-d ja keskpanga digitaalsed valuutad, sidudes need vaktsiinipassidega.

Kindlustusseltsid teatasid, et 2021. aasta neljandas kvartalis suurenes tööealiste täiskasvanute liigsuremus 40%. Vanuses 25–44 kasvas liigsuremus samal ajavahemikul 84%. Pärast COVID-i rünnakuid on ameeriklaste arv, kes väidavad end olevat puudega, tõusnud vähemalt 10%.

 

Rahanduse tõusud ja mõõnad

Dowd asus pärast kolledžit tööle Euroopa ühes suurimas pangas HSBC Holdings võlakirjahaldurina.

Sel ajal, kui olin aastatel 1990–1995 võlakirjamüüja, oli rahandusmaailmas palju skandaale, mis olid seotud Wall Streeti buumide ja langustega. Föderaalreservi loodud buumid tekivad süsteemi rahapumpamisega. Keegi ei kontrolli, kuhu nende raha läheb ja Wall Street kasutab seda ära ning tavaliselt lõpeb see pettusega.

/–/ Põhimõtteliselt toimus IPO-de pettus igas investeerimispangas ja lõpuks karmistas Föderaalreserv intressimäärasid ja paljastati terve hulk ettevõtete pettusi: WorldCom, Enron, Lucent Technologies, Nortel Networks.

Mercola: Pärast seda krahhi hakkas Föderaalreserv taas raha trükkima ja 2008. aastal lõhkes kinnisvaramull, mille tulemuseks oli tohutu majanduslangus. Kirjeldan neid protsesse raamatus “Who’s Behind the Economic Collapse?” („Kes on majanduse kokkuvarisemise taga?”).

 

Varahaldurid ja Global Cabal

Paljude asjatundjate arvates mängis investeerimisettevõte BlackRock olulist rolli Great Reseti plaanimisel. Dowd ei räägi küll otseselt ettevõttest, mille tehingute kohta tal on vaikimiskohustus, küll sarnastest ettevõtetest rahandusmaailmas nagu investeerimis- ja finantsnõustamisfirma Blackstone, mis on üks maailma suuremaid börsivälistesse ettevõtetesse investeerijaid, ja ning USA investeerimisnõustajast Vanguard.

Ma ei usu, et nad kontrollivad neid korporatsioone [ettevõtteid, mille aktsiaid nad omavad], kuid neil on nendele suur mõju.

Põhimõtteliselt läheb passiivsete ETF-ide (börsil kaubeldavad fondid) kasvu tõttu nende aktsiate hääletusõigus vastavate ettevõtte tippjuhtidele. Ja seega on Vanguardil teatud mõju mõne juhatuse otsuste üle.

Vanguard ja BlackRock on agendid, kes haldavad teiste inimeste raha, olles suurimad passiivse investeerimisega varahaldusettevõtted – st liiga vähestes kätes on liiga palju otsuseid.

 

Finantsmaailma viimnepäev

Mercola: Viimasel ajal olen kirjutanud palju artikleid eelseisvast finantskrahhist. Föderaalreservi Süsteem (FED), mis on võlapõhine rahasüsteem, loodi 1913. aastal. Võlgade kaudu raha loomise süsteem on oma olemuselt petturlik.

90-ndate lõpus võtsid võimust ettevõtete pettused ja aktsiaturu korrigeerimine oli 50%. Föderaalreserv reageeris rahamasina sisselülitamisega: nad alandasid intressimäärasid ja raha leidis tee kinnisvaraturule, mis muutus jätkusuutmatuks mulliks.

Wall Street tegi näo, et pidu kestab igavesti, kuid paratamatult hakkas FED intressimäärasid tõstma ja rahaturg kukkus kokku.

Dowdi sõnul oli selle pangapettuse probleem selles, et see oli oma olemuselt süsteemne ega ole tänaseni kuhugi kadunud, kuna on süsteemi sisse kirjutatud.

“Siis hakkasid valitsused, kuna majandus kukkus globaalselt kokku, kulutama nagu purjus meremehed,” ütleb Dowd. “Viimased 12 aastat on rahandusmaailm õhku täis pumbatud, mina nimetan seda keskpanga-valitsuse mulliks, riigivõlakirjade mulliks.”

COVID oli mugav vabandus

Kes saab kogu selle võla ostjaks, kui see mull lõpuks lõhkeb? Vastus: mitte keegi. Näis, et see mull oli 2019. aastal lõhkemiseks valmis ja siis ilmus mugavalt COVID, mis andis kõikidele keskpankadele erakorralised volitused. Valitsused lülitusid järjekordsele kulutamishoole, trükkides raha, ja see võimaldas neil veel kaheks aastaks süsteemi selja taha peitu pugeda.

Me elame aastas 2022 ja see mull h

Palun oota...
TEGEMIST ON TASULISE ARTIKLIGA, EDASI LUGEMISEKS PALUN VALI MAKSEMEETOD


Kommentaarid

Kommentaare lugeda ja kommenteerida saavad vaid Minu Telegrami tellinud kasutajad. Tellimuse esitamiseks kliki siia või logi sisse siit.

Päevapilt