Berliin 2908: “Me ei ole kovidioodid” – sajad tuhanded avaldasid Brandenburgi värava juures meelt!

Artikli kuulamine on saadaval MINU TELEGRAM tellijatele

30. august 2020 kell 15:35



Sajad tuhanded inimesed avaldasid laupäeval (29.08) Berliinis koroonapiirangute vastu meelt. Võimude hinnangul oli protesti #b2908 osalejate arv umbes 38 000 inimest, kuid fotod ja videod viitavad, et osalejate hulk oli märkimisväärselt suurem. Meeleavaldusest võttis osa ka USA advokaat, keskkonnaaktivist ja vaktsineerimisvabaduse eestkõneleja Robert Francis Kennedy juunior, endise USA presidendi John F. Kennedy vennapoeg. 

 

Kümnete tuhandete entusiastlike inimeste ees kritiseeris Kennedy nii ravimitööstust kui ka poliitikat. Tema sõnul võidaksid pandeemiast mõlemad. Tehnoloogilisi arenguid, nagu digitaalsed valuutad või 5G mobiilside, kasutatakse ka tulevikus inimkonna veelgi ulatuslikumaks kontrollimiseks. Kennedy hoiatas täieliku jälgimise eest ja ründas selles kontekstis Microsofti asutajat Bill Gatesi. USA advokaat nõudis demokraatia juurde naasmist ja nimetas rahvahulka Berliinis viimaseks takistuseks, mis veel võimujanu eliidi teele jäänud on.

Robert Kennedy Jr:

Kohalik peavoolumeedia teatab, et mina tulin Berliini rääkima 5000-le natsile. Aga ma näen, et siin rahva seas on pilt hoopis vastupidine – siin on inimesed, kes armastavad demokraatiat, avatud valitsust. Inimesed, kes tahavad liidreid, kes ei valeta neile ja kes ei tegele rahvaga manipuleerimisega. Me tahame tervisetöötajaid, kellel pole sidemeid farmaatsiakartellidega, vaid keda huvitab rahva tervis, mitte ravimifirmade kasum ja valitsuse kontroll. Koroonaprotest toob kokku kõik religioonid, kõik rahvused, kõik nahavärvid, sest meie hoolime tulevikust vabas ja terves ühiskonnas. See on natsismi vastand.

Valitsused armastavad pandeemiaid samamoodi nagu nad armastavad sõdasid. See annab neile võimaluse rakendada inimeste peal seaduseid, millega nad muidu elu sees kaasa ei läheks. Bill Gates, Anthony Fauci plaanisid seda pandeemiat juba aastakümneid. Nad vassivad numbritega ja valetavad. Nad manipuleerivad surmatunnistustega, lastes igasugustele surmadele panna põhjuseks COVID-19. Üks asi, milles nad on väga head, on rahva hirmutamine. Valitsus suudab inimesed panna nõustuma ükskõik millega, senikaua kuni rahvas on hirmul. Nõnda talitati natsi režiimis, sotsialismis, kommunismis, monarhias, demokraatias ja kõikjal mujal. Valitsused plaanivad ära kaotada sularaha ja minna üle digitaalsele valuutale ning see on täieliku orjuse algus. Sest kui nad suudavad kontrollida sinu pangakontot, siis suudavad nad kontrollida ka sinu käitumist. 5G eesmärk on viia rahvas nii suurelt sõltuvusse internetist, et Bill Gates, Mark Zuckerberg, Jeff Bezos jt saaksid täieliku kontrolli teie üle. Pandeemia ettekäändel viiakse ellu uus ühiskond, kus varad liiguvad veel enam hüperrikaste kätte ning keskklass lakkab eksisteerimast. Te ei võta ära meie vabadust, te ei hakka meid vaktsineerima, me võtame oma demokraatia tagasi.

Protestijad kandsid plakateid sõnumitega nagu “Merkel peab lahkuma“, “Mõtle oma peaga“, “Lõpp meditsiini türanniale“, “Ei vaktsineerimisele!“, “Maskid on suukorvid“ jne.

“Mina ei ole mingi paremäärmuslane, ma olen siin, et kaitsta fundamentaalseid põhiõiguseid ja meie vabadust,“ sõnas 43-aastane Stefan Berliinist.

“Meie oleme siin, et öelda: olge ettevaatlikud! Koroona või mitte, aga me peame kaitsema oma vabadust,“ ütles 22-aastane tudeng Christina Holz.

Kogu meeleavaldus toimus lõbusas meeleolus laulmise ja saksa lippude lehvitamise saatel, sh kutsuti ka politseid liituma meeleavaldusega.

 

Politsei vägivallatses ja üritas protesti pärastlõunal laiali lüüa

Laupäeva pärastlõunal avaldas politsei nördimust, et protestijad ei rakenda 2+2 meetmeid ega kanna maske ning teatas, et nad löövad meeleavalduse laiali. Saksamaa meediast ja internetist leiab pilte ning videoid, mis tõestavad, et politseid kasutas oma rahva peal robustset vägivalda ja pisargaasi.

Politsei ja meeleavaldajate vahel toimunud kokkupõrgete tulemusel on saanud mitmed inimesed vigastada ja samuti on toime pandud ka arreteerimisi. Täpsed andmed vigastunuist ja arreteerituist pole hetkel teada. Rahvas on politsei peale pahane, mitmed pealtvaatajad kirjeldavad olukorda kui kodusõda.

Käsutäitjast politsei ei suutnud siiski kogu rahvamassi laiali ajada, sest lõbusas meeleolus jätkus meeleavaldus ka pimeduse saabudes Brandenburgi võiduväravate juures.

 

Saksamaa poliitikud ja politsei üheskoos oma rahva ja suveräänsuse vastu

Kuigi koroonaprotesti korraldamine oli saanud kohalikust omavalitsusest vajaliku loa, otsustas politsei siiski takistada rahva kohale tulemist, sulgedes selleks mitmeid tänavaid, justkui oleks tegemist kodusõjaga. Selline käitumine on vihale ajanud mitmeid kodanikke, kes tegelikult ei soovinud ise protestidest osa võtta, kuid näevad, et protesti takistamine kohe kindlasti pole õige lahendus. Ka on protesti laiali ajada püüdmine tekitanud võimude, politsei ja rahva vahel korraliku suhte-kaose, sest meeleavaldus oli rahulik senikaua, kuni politsei vahele sekkus.

Protestijad karjusid politsei suunas: “Te peksate oma emasid, isasid, vanemaid, vanavanemaid, lapsi”. Kusjuures Berliinis ei olnud rakendatud maskid kandmise nõuet, see kehtestati spetsiaalselt meeleavalduse jaoks.

Koroonapettuse vastu toimusid eile meeleavaldused veel ka Londonis, Šveitsis Zürichis, Leedus ja mujal maailmas.

 

Allikad: RT Deutsch, RT D 2, Forbes, France24, BZ, BZ 2, rbb24, Bild, Berliner Zeitung, Welt, Heidelberg24, Tichys Einblick

 

Toimetas Hando Tõnumaa



Kommentaarid

Kommentaare lugeda ja kommenteerida saavad vaid Minu Telegrami tellinud kasutajad. Tellimuse esitamiseks kliki siia või logi sisse siit.

Päevapilt