Kelle või mille jaoks kannad maski Sina?

Artikli kuulamine on saadaval MINU TELEGRAM tellijatele

27. jaanuar 2021 kell 12:05



Käisin just lõunal ühes südalinna kohvikus. Baarileti juurde jõudes naeratas mulle teenindaja ja pani endale maski ette (mähkmed näkku). Ma ütlesin talle viisakalt, et minu jaoks ei pea maski kandma, mille peale vastas teenindaja: “Ma kannan maski valitsuse jaoks”. Vastasin: “See on teie valik”, peale mida võttis neiu oma maski ära ja uuris, mida ma süüa soovin.

 

Parandage mind kui eksin, aga mulle tundub, et enamus inimesi, kes kannavad maske, teevad seda mitte tervislikel põhjustel.

Mulle tundub, et enamus kannavadki maski valitsuse või politsei jaoks. Sest kui meil oleks päriselt mingi surmav ja nakkav viirus liikvel, siis ei postitaks ju valitsus sellist pilti endast?

 

Postimehest pärit foto ilmus artikli “Kala Kallase valitsus andis riigikogus ametivande” juures ning siit me näeme, et ühel pildi peal oleval olendil on mähkmed näos, aga teistel pole.

Mida me siit järeldama peaksime? Kas tollel olendil on näomähkmete fetiš või kaitseb ta end surmava taudi eest? Kui ta kaitseb end taudi eest, siis miks pole teistel olenditel mähkmeid näos? Kas need teised pole siis kursis, et surmav taud võib neid iga kell hauda viia? Või kas nad on kõik vaktsiini saanud, va too mähkmetega olend? Vaesekene, kas vaktsiin sai juba otsa?

Mis iganes on selle olukorra seletus, siis on ilmselge, et selliste fotodega annab valitsus oma rahvale segaseid signaale.

Vaatame järgmisi üllitisi, mille postitas värske minister Anneli Ott oma Facebooki:

Foto: Siim Lõvi / ERR

Foto: Siim Lõvi / ERR

Ilmselgelt ühe sessiooni käigus tehtud fotodelt näeme, et ühel fotol on olenditel mähkmed näos aga teisel mitte.

Mida me siit järeldama peaksime?

Kas olendid tulid toast ja unustasid õue tulles mähkmed näost ära võtta, unustades, et värskes õhus surmav taud ei liigu? Või tegid nad teadlikult ühe foto lemmingutele (näomähkmete fännidele), et innustada ikka veel rohkem mähkmeid kandma ja teise foto koroonaskeptikutele, et ka sellele sihtgrupile signaale saata?

Üks on aga ilmselge, see lollus kestab just nii kaua, kuni rahvas sellega kaasa läheb.

Kui ka Sina, selle artikli lugeja kannad oma näos mähkmeid, siis kas sa oled endale selgeks teinud, et kelle või mille jaoks sa seda teed? Ja kui kaua plaanid jätkata?

 

Hando Tõnumaa



Kommentaarid

Kommentaare lugeda ja kommenteerida saavad vaid Minu Telegrami tellinud kasutajad. Tellimuse esitamiseks kliki siia või logi sisse siit.

Päevapilt