USA relvavastane propaganda hoogustub

Artikli kuulamine on saadaval MINU TELEGRAM tellijatele

10. aprill 2013 kell 14:16



USA-s kogub relvateemaline vastasseis üha enam tuure. Ühel pool on need, kes kaitsevad iga inimese põhiseaduslikku õigust relva kanda ja teisel pool need, kes näevad relvi ohuna.

 

Üks Connecticuti osariigi lapsevanem avastas oma poja kooliasjade hulgast töölehe pealkirjaga “Põhiseaduse teine parandus täna”, kus oli muuhulgas öeldud, et “kohtud on järjekindlalt otsustanud, et teine parandus ei kindlusta igale indiviidile õigust kanda relva. Kohtud ei ole kunagi leidnud, et seadused, mis reguleerivad isiklikuks otstarbeks mõeldud relvade omamist, oleks põhiseadusega vastuolus.”

USA põhiseaduse teine muudatus on tõepoolest üsna üldsõnaline ning kohtud on mitmeid kordi pidanud esitama oma tõlgenduse. Ka töölehel kõlav väide, et teise parandusega antud õigused kehtivad osariikidele, mitte nende elanikele, on aruteludest tihedalt läbi käinud. Lisaks oli õppematerjalil kirjas, et põhiseadus on “elav dokument” ning et tõlgendused muutuvad, et olla ajakohased.

Põhiõiguse selline käsitlus ajas aga lapsevanema raevu ja ta nõudis kokkusaamisi direktori ja haridusnõukoguga. “Ma ootan, et õpetajad õpetavad mu lapsi ja räägivad tõde, mitte seda, mida nad peavad oma seisukohaks,” ütles vihane isa telekanalile Fox. Pärast sellist meediakajastust võeti konkreetseid töölehti kasutanud õppeprogramm selle kooli kavast maha.

Ka Infowarsi juhtfiguur Alex Jones hoiatab pideva relvavastase ajupesu eest, mida USA-s tehakse. Ta peab ohtlikuks kõiki relvaseaduse karmistamise poolt olevaid poliitikuid ning pani eile üles video Texase pealinna Austini linnapeakandidaadi kõne, kus demokraat Mike Martinez lubab tegutseda relvavastaste huvides. Üks mees publiku hulgas kannab silti kirjaga STOP GUN BAN (tõlkes lõpp relvakeelule) ning Martinez’i kommentaar on: “keegi peaks teda informeerima, et meil pole praegu relvakeeldu, aga tänu sellele tööle, mida me täna siin teeme, teeme me selle sildi varsti legitiimseks, nii et hoia sellest kinni.”

Jones’i teeb murelikuks ka relvade registreerimise nõue, sest peab seda vaid relvade äravõtmisele eelnevaks lihtsustavaks sammuks.

 

Vaata poliitiku sõnavõttu ja Alex Jones’i kommentaari täispikkuses:

 

 

Allikad: Fox News, Infowars

 

Toimetas Maarja Aljas

 



Kommentaarid

Kommentaare lugeda ja kommenteerida saavad vaid Minu Telegrami tellinud kasutajad. Tellimuse esitamiseks kliki siia või logi sisse siit.

Päevapilt