Ravimi- ja terviseameti omavoli. Infopäringuid ignoreeritakse!

Artikli kuulamine on saadaval MINU TELEGRAM tellijatele

9. märts 2021 kell 15:05



Foto: Ühe isa blogi

“Miks lastakse teadlikult sotsiaalmeedias levida kuulujuttudel, ebatõesel infol, mille kohta nimetatakse levitajaid mõnitavalt “vandenõuteoreetikuteks”, neid inimesi naeruvääristatakse läbi peavoolu meedia, kuid ometi ei anna ametid välja ühtegi tõest ja kontrollitud infot?” küsib oma blogipostituses Tarvo Alev.

 

Detsembri lõpus oli koroonaviiruse ametlike andmete alusel nakatumisnäitajad ja ka haiglates viibivate patsientide arvud jõudnud tasemele, kus need enam oluliselt ei suurenenud, vaid olid justkui stabiliseerunud. See oli ka aeg, kus tuli info, et Eestisse on jõudmas esimene vaktsiinide saadetis. Vaktsineerimine sai küll aeglase, aga siiski hoo sisse alles jaanuari esimesel-teisel nädalal.

Üsna peatselt hakkasid meedias avalduma artiklid ja uudisnupukesed sellest, et hooldekodudesse on tekkinud nakatumiskolded. Sotsiaalmeedias ringlesid kuulujututasandil postitused sellest, et inimesed surevad peale vaktsineerimist. Sellel teemal ilmus ka paar artiklit, kus oli info, et vanainimesed on surnud mõned päevad peale vaktsineerimist. Tuli ka ametlik info Norrast, kus sealne terviseamet andis algselt välja samasuguse teate, kuid hiljem see lükati siiski ümber.

Tekkinud oli väga segane olukord, kus ei saanud enam aru, milline info on tõene ja milline paranoiline kuulujutt. Ka oli ametlikke teadaandeid sellest, et vaktsineeritud inimesed on haigestunud just sellesse haigusesse, mille vastu neid vaktsineeriti. Seda seletati sellega, et haigestumine toimus juba enne süstimist, kuid ometi oli info oletuslik ja väga poolik.

Aeg läks edasi ja vastuolulist infot tuli iga päevaga järjest enam. Seetõttu soovisin saada selles küsimuses selget ja tõendatud informatsiooni ning otsustasin saata kolmele juhtivale ametile selle kohta infopäringu. 6. veebruaril kirjutasin ja saatsin järgneva e-kirja:

 

Lp. Ravimiamet, Terviseamet ja Sotsiaalministeeerium,

Esitan Teile infopäringu, et saada selget ja tõendatud infot Covid-19 vaktsineerimisejärgsest olukorrast. Terviseameti info alusel on tänaseks Covid-19 vaktsiini saanud kokku 35492 inimest, kellest 17376 on saanud kaks doosi.

Soovin teada, kui mitu neist vaktsineeritud inimestest on tänaseks surnud? Isegi kui inimese surm ei ole tõendatud vaktsiini tagajärg, siis soovin selget ja konkreetset numbrit, kui mitu neist 35492 inimesest on tänaseks surnud? Kui mitu päeva peale vaktsineerimist on keskmiselt surm aset leidnud?

Lisaks soovin teada, kui paljud tänaseks vaktsineeritud inimestest on nakatunud koroonaviirusega? Kui palju on neid, kes on nakatunud peale esimest vaktsiinidoosi ja kui palju neid, kes on nakatunud peale teist doosi? Kui mitu päeva peale vaktsineerimist on keskmiselt nakatumine toimunud?

 Palun Teilt selgeid ja konkreetseid vastuseid?

Saadan küsimuse e-kirjaga, sest Terviseamet ei anna nendele küsimustele vastuseid oma FB lehel ja jääb mulje pigem, et püütakse seda infot varjata. Samal ajal ringleb sotsiaalmeedias rohkelt erinevaid numbreid ja teooriaid, kuid ei suuda tuvastada, millised neist on tõesed ja kontrollitud infoga. Seetõttu soovingi Teilt selgeid ja konkreetseid numbreid, mis oleksid ametlikud ja kontrollitud.

Parimat soovides,

Tarvo Alev“

 

Tänaseks on kirja saatmisest möödunud 30 päeva. Täpselt see aeg, mille jooksul on ametkondadele pandud seadusega kohustus vastata. Ometi pole minule tulnud täna mitte ühegi ametkonna poolt mitte ühtegi vastust. Kas võin ehk teha julge väljaütlemise, et juhtivad ametkonnad rikuvad seadust?

Vahepealsel ajal olen sotsiaalmeedias kahele Ravimiameti töötajale esitanud samad küsimused ja olen viidanud korduvalt ka sellele, et ootan oma ametlikule kirjale vastust. Sõltumata sellest, et Ravimiameti konkreetsed juhtivad töötajad on teadlikud sellest kirjast, nendest küsimustest, siis ometigi pole keegi reageerinud ega suvatsenud tänaseks midagi vastata.

Väga mitmed inimesed on sotsiaalmeedia vahendusel avaldanud arvamust, et tegemist on väga oluliste küsimustega ja ootavad huviga neid vastuseid. Ainus, mida ei ole, on vastused. Minul on väga suur küsimus, miks ei suvatse ametkonnad sellel teemal anda välja ametlikke andmeid ega ühtegi selget ja konkreetset vastust?

Miks lastakse teadlikult sotsiaalmeedias levida kuulujuttudel, ebatõesel infol, mille kohta nimetatakse levitajaid mõnitavalt “vandenõuteoreetikuteks”, neid inimesi naeruvääristatakse läbi peavoolu meedia, kuid ometi ei anna ametid välja ühtegi tõest ja kontrollitud infot? Ametkonnad ju ise teadlikult loovad seeläbi olukorra, et olekski levimas kontrollimata info.

Kuidas peab rahvas saama teada, mis on siis tegelik tõde? Miks levitatakse ja räägitakse rohkelt sellest, et vaktsiinid on ohutud, aga selle sama mündi teisest küljest ei ilmu üldse tõest infot?

Kirjutasin täna selle artikli seepärast, et laialt leviks see info, et meie ametkonnad ei suvatse anda välja tõest infot ja neid ei huvita üldse kodanike mure saada kontrollitud teavet. Soovin, et see lugu leviks laialt ja igal inimesel oleks võimalus ja õigus teada, kuidas just need ametid, kes peavad seisma tõese ja kontrollitud info leviku eest, teevad endast kõik selleks, et see teave oleks hoopis salastatud ja varjatud.

Palun, et see info leviks ja inimesed seda artiklit jagaksid sotsiaalmeedias. Ehk siis olukord ka muutub ja ametkonnad muudavad oma senist käitumist, sest kui rahvas näeb ja mõistab, mis toimub, siis ei ole enam niivõrd lihtne olulist infot varjata.

Kui ka Sinul on sellel teemal oma arvamus, siis tule ja ütle seda blogi Facebooki lehel: https://www.facebook.com/isalugu

 

Tarvo Alev

 

Allikas: Ühe isa lugu

 



Kommentaarid

Kommentaare lugeda ja kommenteerida saavad vaid Minu Telegrami tellinud kasutajad. Tellimuse esitamiseks kliki siia või logi sisse siit.

Päevapilt