2020 – aasta, mil kaotati ajakirjandusvabadus ning sõnavabadus internetis

Artikli kuulamine on saadaval MINU TELEGRAM tellijatele

11. aprill 2020 kell 10:31



“Me elame huvitaval ajal. Oleme jõudnud sinna maani, kus teatud asju tohib interneti postitada ja teatud asju mitte. Teatud asju tohib ajakirjanduses rääkida ja teatud asju mitte,” kirjutab oma Facebooki postituses Juhan Noode.

 

Selge on see, et kui me kasutame Facebooki, siis me peame leppima nende reeglitega, mida Facebook ette seab ja olema valmis selleks, et nad võivad postitusi maha võtta ja meie kontod blokeerida. Sama kehtib ka Youtube’iga ja Vimeoga, et nende keskkonnas võivad tiirelda videod, mida nad aktsepteerivad. Arusaadav. Me ei pea neid platvorme kasutama, kui ei sobi miskit.

Fakt on aga see, et mitte kunagi varem pole nii jõuliselt sekkutud infosse, mida rahvas jagab. Kui kõik see info on mingite hulluks pööranud teoreetikute vandenõu, siis miks seda nii väga alla surutakse? See info on ju terve aeg ringi liikunud, mis nüüd siis teistmoodi on? See on minu meelest märk sellest, et liiga paljud inimesed hakkavad pilti kokku panema ja küsimusi esitama. Kui kunagi jaurasid mõned üksikud tüübid kuskil nurgas oma teemat, siis nüüd on avatud mõtlemisega inimesed massides. See info on loogiline ja igale vähegi avatumale inimesele arusaadav. Kui kunagi oli kõik see teema puhas teooria, siis nüüd oleme jõudnud praktikasse ja see, millest siiamaani jahutud on juhtub päriselt ja juba täna-homme.

 

Ma toon siia mõned näited, mis põhjendavad seda, et ajakirjandusvabadust ning sõnavabadust internetis enam ei ole.

1) Võtame kõige värskema teema siis ette. Video, mille tõlkis eesti keelde Telegram.ee ja laadis Youtube’i üles. Seda vaadati üle 80 000 korra ja siis võeti maha. See oli saksa keelne video, kus rääkisid Saksa ja Austria arstid. Maha võeti ka originaalvideo. Nüüd tegi Delfi selle video kohta artikli.

Delfi artikkel: https://www.delfi.ee/…/valeinfo-nadalaulevaade-viraalne-hit…

Video, millest jutt käib. Ilma eesti keelsete subtiitriteta ja laetud teisele saidile, et maha ei saaks võtta: https://www.bitchute.com/video/XxeGUIBPVleu/

“Ilmselge valeinfo levitamine pakub lehe haldajatele ka finantsilist tuge.”

Delfist sai Facebooki ametlik faktikontrolli partner Eestis ja nüüd on nemad ütlejad, mis on valeinfo ja mis ei ole? Palun ärge kuulutage tõde.

Selles videos oli põhiosas üks Austria arst, kes rääkis pool tundi väga mõistlikku juttu, Delfi vastus kogu tema poole tunnisele jutule on selline: “Ei, intervjueeritavaks pole viroloog ega epidemioloog, isegi perearst mitte… Six intervjueerib oma pool tundi koroonaviiruse küsimustes Austria HAMBAARSTI Jaroslav Belskyt, kes ka ise Youtube’is vandeõuteooriate kanalit peab.”

Te teete ise valeinfo kohta artikli ja samas artiklis levitate ise valeinfot. Seal videos oli selgelt välja toodud, et see inimene on õppinud 9 aastat arstiks ja peale seda õppis 2 aastat molekulaarbioloogiat.

“Lühidalt öeldes on tegu selge valeinfo levitamisega, millel on ka selged ohtlikud tagajärjed. Ka teised Eesti väljaanded (Postimees, Geenius) on jõudnud meiega samadele järeldustele.”

Ohoo, kas tõesti jõudsite samale järelduse Postimehega? Kas see pole mitte ilmselge, kui Postimehe omanik on Margus Linnamäe, kes omab ka ravimifirmat Magnum AS. Magnum AS on firma, kes tellis koostöös Semetroniga just 3 miljonit kaitsemaski ja müüb ravimeid.

Okei, oletame, et seal videos haiglates käimised on bullshit ja see tüüp ei olnud üldse õigetes haiglates. Pole välistatud, aga selle video põhi point on nendel intervjuudel. Miks ei räägi Delfi sellest, et seal videos räägib näiteks selline inimene, nagu Karin Möllig, kes oli aastatel 1993-2008 Zürichi Ülikooli Viroloogia Meditsiinilise Instituudi direktor ja professor? Ta on uurinud viiruseid terve oma elu retroviiruseid, peamiselt HIV’i. Delfi, ütlesite oma artiklis, et viroloogiga ei tehtud intervjuud, see inimene on terve elu viroloog olnud. Tema selgitab videos, et see viirus ei ole üldse nii suur, kui see mull, mis üles on puhutud.

Matteo Bassetti, kes on Santa Maria Misericordia Ülikooli Haigla nakkushaiguste osakonna pea ja Udinese ülikooli nakkushaiguste professor. Ta on õppinud Genoa Ülikoolis, Yale Ülikoolis USAs ning tegi PhD organi siirdamise ning nakkushaiguste kohta. Ta ütleb videos “Keegi Itaalias pole surnud koroonasse.”

Claus Köhnlein, kes on Califonia Ülikooli sisehaiguste professor. Ta on kirjutanud raamatu Virus Mania, kus räägib paljudest erinevatest viirustest. Ta ütleb videos, et tegu ei ole uue viirusega, vaid uue testiga ning probleem on ravimites, mitte viiruses endas.

Näiteid on veel selle video kohta palju, ma rohkem ei hakka neid siin välja tooma, igaüks saab videost ise vaadata.

Nagu, mis teie vastulause siis on Delfi? See, et üks intervjueeritavatest töötab hetkel hambaarstina? Kes te sellised olete ütlema, et see on valeinfo, mis seal videos räägitakse? Viroloogid, nakkushaiguste professorid ja kõik jutud räägivad teile seal videos. Aastaid ja aastaid arstiks õppinud, inimesi ravinud ja arste õpetanud inimesed räägivad kokku umbes pool tundi konkreetset juttu ja teie ainuke väide on see, et üks nendest arstidest on HAMBAARST?
Well done, Delfi!

2) Võtame järgmise teema. Ajakirjandusvabadus. Ma olen sellel teemal juba kirjutanud mõni postitus varem.

Ühesõnaga. Maalehte tehti intervjuu Hiina doktori ja teadlasega, kes ravib teaduspõhiselt ja edukalt koroonahaigeid C-vitamiiniga. See artikkel kogus 45 minutiga 20 000 vaatamist ja võeti siis maha. Siis postitas artikli autor selle oma Facebooki seinale ja võeti sealt ka maha. Vastuseks tuli meie meditsiinijuhilt Arkadi Popovilt, et C-vitamiini efektiivsuse kohta puuduvad tõenduspõhised andmed.

Tsiteerides selle artikli autorit: “Lisainfo koos juuresoleva ekspertide arvamusega on samuti eile Maalehele saadetud. Koos Dr. Chengi eksprtsust tõendava infoga, kuid see ometi ei ole endiselt piisav artikli taastamiseks. Küll aga võivad teised inimesed ja eksperdid Maalehes avaldada oma seisukohti ja arvamusi, selleks igasuguseid teaduspõhiseid tõendeid toomata.”

See asi veel läks edasi sellega, et Postimehe faktikontroll avaldas sellel teemal järgmise nupu:

“Mõni aeg tagasi adresseeris Postimehe faktikontroll Maalehes ilmunud ning sealt eemaldatud valeinformatsiooniga artiklit C-vitamiinist ja selle väidetavatest raviomadustest koroonaviiruse korral. ……Viiest «teaduslikust» viitest kaks põhinesid artikli sisuks olnud vananemisvastase meditsiini väidetavalt eksperdilt Richard Chengilt endalt, kolmas link rääkis C-vitamiini mõjust herpesviirustele, neljas link viis otsingumootorini ning viiendas vaadeldi C-vitamiini mõju külmetushaiguste ennetamiseks Lõuna-Koera sõjaväes.”

Päris faktikontrolli näete aga sellel lingil: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2539900796327159&id=100009217901009

Ja ärge unustage, et Postimehe ja ravimifirma vahele võib võrdusmärgi tõmmata.

Mõni päev peale kogu seda tsirkust veel sain veel sellise kringli osaliseks, et Arkadi Popov, mees kes eirab Dr. Chengi lahket soovi Eesti arste virtuaalsel teel juhendada on AASTA INIMENE! Eesti Ekspress tõi alla 17 põhjust, miks “Eesti rahval on jälle lootust.” Ja sealt kolmas punkt oli selline: “3. Arkadi Popov näeb tulevikku. Mullu septemberis korraldas Arkadi Popov haiglatele suurõnnetuse õppuse “Pattaya tuul”. Selle stsenaariumiks oli – jah, te arvasite õigesti! – ohtliku viirusnakkuse saabumine puhkamast tulnud inimestega Aasiast Eestisse. Sel sügisel oli kavas korraldada jätkuõppus “Wuhani vaikus”, aga seda õppust saame nüüd päriselus nautida. Kust sa teadsid, on kolleegid nüüd Arkadilt küsinud. “Aga see pidi ju varem või hiljem juhutma,” vastas Popov.”
Hea show. Ei taha siin praegu pikemalt sellel peatuda, aga aplaus, Popov on vist selgeltnägija. Imeline inimene, aasta inimene! 

Järjekordne näide, kuidas Facebook, Delfi ja Postimees kustutavad artikli ja teevad vastulause ilma ühtegi fakti ise toomata. Kustutavad inimeste Facebooki seinalt seda intervjuud ja blokivad kasutajaid, kes seda originaalartiklit jagavad. Miks inimesed ei või rääkida faking C-vitamiinist? Arusaadav. Ravimid on tellitud ja ootavad kliente, mingi C-vitamiin küll siin meie miljardi äri rikkuma ei tule. Toorelt mängite seda mängu, rahvas saab ju aru.

(Telegram lisab siinkohal, et Postimees ise avaldas sisuturundusartikli, kus viidati C-vitamiinile kui võimalikule ravimile koroonaviruse vastu. – toim.)

3) Järgmine teema. Vana hea David Icke´i intervjuu mõned päevad tagasi. Live ülekanne, mida jälgis 67 tuhat inimest ja pool tundi peale live ülekannet oli üle 400 000 vaatamise. Kustutati toorelt Youtubest ja ka Vimeost. Okei, see pole tänaseks päevaks enam uudis, et Youtube, Facebook ja Vimeo asju kustutavad. Mis veel eriti imestama paneb on see, et London Reali kodulehele tungiti ka kallale ja kustutati ka sealt video ära, mida vaadati vähem, kui 24 tunniga 3 miljonit korda. See on põhjus, miks ma ütlesin varem, et sõnavabadust internetis. Inimene teeb kodulehe, räägib teise inimesega näost näkku 2 ja pool tundi ja siis lisab sellest video oma kodulehele. Nüüd on siis selline asi keelatud jah? Kas seal videos on midagi vulgaarset, et see maha võetakse? Kaks inimest lihtsalt räägivad. Nüüd tehakse ka kogu seda teemat massimeedias maha. Sama script kordub ja need on ainult mõned üksikud näited. Kustutame ja laimame, eks suur osa lambaid ikka usub meie varianti. Jopakolla, pange siis puid alla, aga see kustutamine teeb asja veel kahtasemaks.

Head aega ajakirjandusvabadus ja sõnavabadus internetis. Pange tähele, et see on väga suur muutuste aeg ja üks asi mis saab tugevalt kannatada, on vabadus jagada infot. Kahjuks oleme hetkel suur osa sellest tsirkusest ja peaaegu iga inimene on Facebookis ja suur enamus jälgib massimeediat. Tuleb tekitada uued encryptitud portaalid ja valida uued uudisteportaalid, mitte Delfi ega Postimees, sest seal sitas on tõde moonutatud nende enda kasuks.

“On kolm asja, mida ei saa kauaks peita: päike, kuu ja tõde.”

 

Juhan Noode

 

Allikas: Facebook

 



Kommentaarid

Kommentaare lugeda ja kommenteerida saavad vaid Minu Telegrami tellinud kasutajad. Tellimuse esitamiseks kliki siia või logi sisse siit.

Päevapilt