Eesti Ekspress hüppas pea ees 9/11-sse

Artikli kuulamine on saadaval MINU TELEGRAM tellijatele

5. juuli 2013 kell 16:02



 

4. juulil avaldas lehe vastutav väljaandja Hans H. Luik Eesti Ekspressi veergudel taas arvamust Snowdeni teemal ja sukeldus seejärel sügavamalt 2001. aasta 11. septembri sündmustesse.

 

Luik tõi välja paljud spetsialistide, uurijate ja vandenõuteoreetikute olulisemad seisukohad (loe neid ise originaalartiklist või vaata “Ulmefilmi”) ning jääb mulje, et tema ise Ameerika Ühendriikide ametlikku versiooni sündmustest ei usu. Artiklile on lisatud isegi pildiseeria Pentagoni sisse sõitnud olematust lennukist.

 

Väljavõtteid artiklist (avaldatud autori loal)

“USA ajakirjandus uuris rinnaka modelli Anna Nicole Smithi surma põhjuseid innukamalt kui 3000 inimese surma põhjustanud roima. Kongressi raportist jäeti kolmanda tornmaja pannkoogistumise analüüs lihtsalt välja! WTC-7 asus CIA ja U.S. Secret Service staap. Vaat nii.”

“Mitte keegi ei saa kritiseerida Suure Venna versiooni sündmustest, sest USA riik ei pea kellelegi näitama 9/11 alginfot.”

“Tuleb tunnistada, et siinkirjutaja ongi see lihtsameelne, kes 2008. aastal Eesti Ekspressis ja varem Eesti Päevalehes kirjutas, et Ameerikas algab kohe 9/11 massimõrva kohtulik uurimine. Kohtuvõimud nõnda lubasid. Kirjutasin osalt ka Helje Kaskeli, ameerika eestlanna kiusamiseks, kes aastal 2007 mulle ennustas, et USA valitsus ei lase mingil valitsusvälisel uurimisel toimuda. Ma ei uskunud Helje juttu. Olen osa neist kodueestlastest, kes hädas usaldaksid ikka USAd ja tema õilsaid printsiipe.”

 

“Ent võimule tuli Barack “We Need Change” Obama ja lubas korraldada tsiviilprotsessi. Koos kõigi tõendite avaliku esitamisega. Jällegi selgus, et presidendi sõna ei jäänud peale. Hiigelsuure Venna lobi ei soovinud tsiviilprotsessi, ja ei soovinud protsessi USA pinnal. Ta ei soovinud 10 aastat üldse mingit kohtuprotsessi. Võib arvata, et parim variant Vennale oleks, kui KSM end surnuks näljutaks. Jälgige seda “õigusmõistmise” rida:

Kaks aastat tagasi takistasid kohut rotid. Rotid ning rotisitt advokaatide kambrites Guantanamol. Kohus lükati edasi.

Mullu oli takistuseks orkaan. Siis tuli vahele muslimite palvekuu, ramadaan. Seejärel tõmbas rong maha satelliidiühenduse Guantanamo vanglaga, mida Obama lubaduse kohaselt ei tohikski enam olemas olla. Tänavu aprillis tekkis uus takistus: advokaatide diskreetsed materjalid olla Suure Venna arvutitest kaduma läinud. Kokku 400 gigabaiti andmeid on istungiosaliste arvutitest kustunud, teatas Pentagon. Guugeldage, kui ei usu.

Möödunud kuul siis hakati tasapisi kohut pidama, kümme aastat pärast väidetava “massimõrva superaju” vangistamist. Aga eelistungil kadus kohtusaalis ära heli. Räägitakse kaitsvate klaaside tagant, ja kohtus tuli jutuks CIA tegevus. “Täiesti šokeeriv,” ütles KSM-i kaitsja kapten Jason Wright. “Nagu oleks kardina taga nõid, kes tsenseerib, mida kohtus räägitakse, ja tõmbab heli maha, kui ei meeldi.”

See oli pikaleveninud, ent mitte täielik kirjeldus sellest, kuidas Suurel Vennal tunduvad olevat veidi teistsugused eesmärgid kui USA presidendil ning USA Kongressil.”

 

 

Loe täispikka arvamuslugu: Eesti Ekspress

Foto: lightbox.time.com

 

Toimetas Mariann Joonas

 



Kommentaarid

Kommentaare lugeda ja kommenteerida saavad vaid Minu Telegrami tellinud kasutajad. Tellimuse esitamiseks kliki siia või logi sisse siit.

Päevapilt