Transhumanistlik tulevik läbi Google’i prillide

Artikli kuulamine on saadaval MINU TELEGRAM tellijatele

22. veebruar 2013 kell 12:38



 

Google on välja tulnud transhumanistlike Google’i prillidega, mille saab kinnitada oma pea külge ja olla nii kogu maailmaga pidevalt ühenduses. Tutvustavas videos näeme, kuidas inimesed kasutavad prille oma tavapäraste tegevuste juures ning jagavad käsklusi: arvuta välja see, näita neid fotosid, pildista toda jne.

 

Näiteks lennukipiloot tšätib prillide abil kaaspiloodiga; kunstnik püüab jääst tiigrit välja taguda, samal ajal Google’i prillidega tiigri pilte vaadates jne. Lisaks võimaldavad prillid vaid käskluse peale kõike kogu aeg pildistada või filmida.

Videost näeme, et kõiki mõnusaid tegevusi, nagu näiteks lapsega ajaveetmine, langevarjuhüpe, uisutamine või lemmikloomaga mängimine, peaks tegema Google’i prillid peas, sest samal ajal kuvavad need sulle kellaaega, ilmateadet või uudiseid.

 

Google’i soov on need prillid muuta sama igapäevaseks nähtuseks, nagu praegu on nutitelefonid. 1500 dollarit maksvaid prille saab esialgu osta ainult USA-st.

 

 

Transhumanistlik õudusunenägu?

Google’i prillid on varustatud ka GPS-seadmega, seega TomTomi ei ole enam autos vaja. Prille soovitatakse kasutada ka näiteks hobusega ratsutades ja trenni tehes. Kuna prillid on ühenduses internetiga, on kasutajal võimalik mis tahes hetkel sõpradega Facebookis tšättida või näiteks Skype’is sünnipäeva tähistada, sest tänases kiire elutempoga ühiskonnas pole ju enam pere ja sõprade jaoks reaalselt aega.

Hiljutised uuringud räägivad, et tehnoloogiaajastu saabumisega on inimese keskmine IQ langemas. Ei ole välistatud, et Google’i prillid suurendavad langust veelgi, sest nagu me tutvustavast reklaamist näeme, ei pea inimene ise enam mitte midagi tegema. Kinnitades oma pea külge arvuti, muutub su elu aina enam sünteetiliseks ja tehislikuks – olemiseks, kus on vähem spontaansust ja loomingulisust. Kui tehnoloogia hakkab juba igas valdkonnas asendama reaalsust, võib kätte jõuda aeg, kus kaugeneme üha rohkem looduse ja reaalsuse imedest.

 

 

 

Allikad: Google, Infowars 

Vaata ka videot.

 

Toimetas Hando Tõnumaa



Kommentaarid

Kommentaare lugeda ja kommenteerida saavad vaid Minu Telegrami tellinud kasutajad. Tellimuse esitamiseks kliki siia või logi sisse siit.

Päevapilt