Muusikaprodutsent Aphex Twin: 9/11 oli sisetöö

Artikli kuulamine on saadaval MINU TELEGRAM tellijatele

6. november 2014 kell 17:33



Aphex Twin, kodanikunimega Richard David James (43), on Briti päritolu muusik, keda peetakse üheks olulisemaks produtsendiks elektroonilise muusika maailmas. Aphex Twini fännide hulka kuuluvad lisaks (süva)elektroonika muusikutele ja melomaanidele ka sellised maailmakuulsad artistid nagu Kanye West, Limp Bizkit, Thom Yorke ja mitmed teised. Richard David James, keda on võrreldud isegi Mozartiga, on korduvalt tunnistanud, et LSD ja muud psühhedeelikumid on mänginud suurt rolli tema loomingus. Julge eksperimenteerijana nii vaimu- kui ka muusikamaailmas, ei karda James välja öelda ka oma arvamust maailmas toimuvast. Ta on juba aastaid intervjuudes öelnud, et maailma valitsevad illuminaadid, 9/11 oli sisetöö ja meie taevas käib tihe keemiapritsimine.

 

Käesoleva aasta oktoobris ilmus  Aphex Twini kauaoodatud uus album “Syro” ning James andis sellega seoses ka intervjuu Briti muusikablogile “Noyzelab”, millest ühe lõigu toome Telegrami lugejateni.

 

 

Kas sa soovid seoses uue albumiga öelda oma fännidele midagi iseäralikku, mida sa pole teistes intervjuudes veel öelnud?

Ma pole oma viimastes intervjuudes midagi erilist öelnud, sest üldjuhul meeldib ajakirjanikele lugusid kirjutada ilma minuga üldse rääkimata. Loodetavasti on seekord asjad teistmoodi.

Oleks tore, kui inimesed ärkaksid kiiremini üles ja taipaksid, mis maailmas tegelikult toimub ja kuidas inimesi kontrollitakse. Tegelikult täielik kontroll puudub ja seda ei saagi kunagi olema, sest elu on liiga kaootiline, kuid sellegipoolest tuleb see neil päris hästi välja ning paljud inimesed langevad selle lõksu.

Ma kipun ära unustama, et enamik inimesi on täiesti hajameelsed ega taipa, et neid programmeeritakse ja kontrollitakse juba sünnist alates, alustades su nimest, saades “kodanikuks”, mille puhul on põhimõtteliselt tegemist eluaegse kohustusliku lepinguga.
Hiljuti küsis üks ajakirjanik minult, etkas sa tõesti arvad, et 9/11 oli sisetöö?”, üritades maalida minust pildi kui paadunud narkomaanist. Olin šokeeritud, sest ta tundus muidu intelligentne inimene olevat, kuid ta ei mõistnud tegelikult mitte midagi, ta oli populist, kes kirjutab ainult sellest, mis ta arvab, et on popp, suutmata oma peaga mõelda ega avaldada oma arvamust.

Mul on väga kahju kõigist, kes usuvad seda naeruväärset lugu 9/11-st, mida peavoolumeedia meile ette söödab, sest nad on äärmiselt kergeusklikud. Paljud targad inimesed on samuti väga naiivsed ja kergeusklikud, nii et nende usaldust ja heasüdamlikkust kasutatakse pidevalt ära.

Massimeedia mitteuskumine on mõne jaoks väga raske, sest ta usaldab oma riiki ja ajakirjandust, sellisest tõekspidamisest lahtilaskmine on paljude jaoks äärmiselt raske.

Mõned inimesed lihtsalt näevad igasugusest bullshit’ist kohe läbi ja saavad aru, millal neile valetatakse, aga kõik inimesed ei ole selleks võimelised – kusjuures see on teema, mis mind ennast väga huvitab. Kui ma esimest korda nägin televiisorist 9/11 sündmusi, siis olin külas ühel tüübil, kes ütles kohe: “Nad ise korraldasid selle.” Olin tänulik, et kõik inimesed ei ole kergeusklikud.

Aga jah, 9/11 on vaid jäämäe tipp. Aga kuidas me saame inimkonna sellisest haardest lahti murda? Kuskilt peame me ju alustama, et selline illusioon purustada ning 9/11 on selleks parimaid võimalusi, kuid väga paljud lasevad ennast endiselt lollitada. Aga veel on lootust. Inimesi tuleb teavitada nendest teemadest, kas salaja või vähemasti muusika kaudu.

 

Allikad: Noyzelab, Noyzelab 2, Wikipedia, Aphex Twini Facebook

Fotod: warp.net, Mick Hutson/Redferns

 

Toimetas Hando Tõnumaa

 



Kommentaarid

Kommentaare lugeda ja kommenteerida saavad vaid Minu Telegrami tellinud kasutajad. Tellimuse esitamiseks kliki siia või logi sisse siit.

Päevapilt