Itaalias toimuv oranžvestide liikumine: Koroonaviiruse pandeemiat ei eksisteeri

Artikli kuulamine on saadaval MINU TELEGRAM tellijatele

12. juuni 2020 kell 12:52



Kas mäletad Prantsusmaal toimuvat kollavestide liikumist aastal 2018? Nüüd on Itaalias näha sarnast valitsusevastast oranživestide liikumist (“Gilet Arancioni”). 

 

Juuni alguses kogunes Roomas sadu protestijaid, lauldes “Liberta!” (“Vabadus!”), et nõuda valitsuse tagasiastumist koroonaviiruse kriisiga seotud otsuste pärast. Liikumise liider, endine Karabinjeeride pealik Antonio Pappalardo, väitis, et koroonaviiruse pandeemiat ei eksisteeri. “Koroonaviirus ei ole surmav, see tapab vaid üle 80-aastaseid haigeid. Aitab valedest ja pettustest, te olete hirmutanud Itaalia inimesi.”

Sarnaseid meeleavaldusi nähti Milanos ja teistes piirkondlikes pealinnades, kus mitmed inimesed ignoreerisid valitsuse korraldust hoida sotsiaalset distantsi ja kanda avalikes kohtades maske. Protest sai hoogu osaliselt ka sellest, kui dr Alberto Zangrillo, Lombardias asuva San Raffaele haigla intensiivosakonna juht ja endise peaministri Silvio Berlusconi isiklik arst, teatas, et viirus on “nõrgenemas” ning “kliinilisest vaatenurgast enam ei eksisteeri.

“Nüüd ütlevad ka viroloogid, et koroonaviirus on jama,” ütles Pappalardo rahvale, kui soovitas neil maskide kasutamisest hoiduda. Samuti seisis ta selle eest, et Itaalia naaseks oma endise valuuta, Itaalia liiri juurde. 

La Repubblica ajakiri teatas, et protestijate seas oli palju töötuid inimesi, kes ei olnud rahul valitsuse reaktsiooniga koroonaviiruse epideemiale, kui ka paremäärmuslikke aktiviste ja euroskeptikuid. 

Pole kahtlustki, et kriisist tingitud majanduse seiskamine tabas Itaaliat väga raskelt, kuna nende niigi habras majandus on suuresti põhinev väike- ja keskettevõtetel, mille seas on ühtlasi ka mitmeid pereettevõtteid.

 

Allikad ja lisalugemist: CNBC, The Telegraph, lingid artikli sees 

 

Toimetas Madis Mark

 



Kommentaarid

Kommentaare lugeda ja kommenteerida saavad vaid Minu Telegrami tellinud kasutajad. Tellimuse esitamiseks kliki siia või logi sisse siit.

Päevapilt