Nooruse allikas: 70-aastane naine näeb välja nagu 40

Artikli kuulamine on saadaval MINU TELEGRAM tellijatele

31. mai 2013 kell 20:17



 

Florida elanik, 70-aastane Annette Larkins, on omaette fenomen. Ta on abielus juba 54 aastat ning kui ta enda 80-aastase abikaasaga jalutama läheb, on möödujatel väga raske uskuda, et ta on selle mehe abikaasa, mitte tütar. Tema igavese nooruse allikas asub tema enda tagaaias, kus naine kasvatab suurt hulka erinevaid köögi- ja puuvilju. Naine on toortoitlane ning leiab, et just see ongi tema noorusliku välimuse saladus.

 

“Mul on väga palju energiat. Ärkan igal hommikul hiljemalt 5.30 ning olen valmis tegutsema,“ ütleb Larkins ise. Taimetoitlaseks hakkas naine juba 1960-ndatel, kui tema abikaasa pidas lihapoodi. Aastate jooksul sai sellest toortoitumine – ta ei tarbi mitte mingeid loomseid produkte, tema toit on töötlemata ja küpsetamata. Larkins ise kirjeldab oma dieeti: “Minu toit koosneb puuviljadest, pähklitest, seemnetest ja köögiviljadest. Ma tegelen palju seemnete idandamisega ning minu aias näete suurt osa toorest toidust, mida ma söön“. Lisaks kogub ta vihmavett nii enda joogiveeks kui ka aia kastmiseks.

Ta on väga terve igas mõttes. Ta ei vaja kunagi ravimeid, erinevalt abikaasast, kes võtab ravimeid diabeedi ja kõrge vererõhu vastu. Larkin on kirjutanud enda kogemuse põhjal ka kaks raamatut ning välja andnud DVD, mis tutvustab tema igapäevaseid toitumisharjumusi.

Larkini abikaasa on jätkanud sama toitumisega, nagu 54 aastat tagasi, kui nad abiellusid. “Soovin, et oleksin teinud sama, mida tema. Inimesed küsivad mult, mida ma nii noore tüdrukuga teen ja kas mul on lapselaps kaasas,“ kommenteerib ta.

 

 

Muutus sai alguse 1963. aastal, kui naine pea päevapealt ei suutnud taluda liha lõhna, maitset ega tekstuuri. Iroonilisel kombel töötas tema abikaasa sel ajal lihunikuna. Larkin hoidis otsuse hakata taimetoitlaseks esialgu enda teada ning jätkas perele tavapärase toidu valmistamist, kuid sõi ise erinevat toitu. Esimest korda, kui ta tunnistas mehele, et on taimetoitlane, tundis too siirast muret, ega naine pole haigeks jäänud. Tänaseks on naine olnud 50 aastat taimetoitlane ning sellest 27 aastat toortoitlane.

 

 

Allikad: World Truth TV, News One

 

Toimetas Katrin Suik

 



Kommentaarid

Kommentaare lugeda ja kommenteerida saavad vaid Minu Telegrami tellinud kasutajad. Tellimuse esitamiseks kliki siia või logi sisse siit.

Päevapilt