Lääne meedia vaikib: miljonid süürlased toetavad president Assadi

Artikli kuulamine on saadaval MINU TELEGRAM tellijatele

1. märts 2013 kell 10:11



 

USA välisminister John Kerry lubas, et Ameerika Ühendriigid annavad Süüria ülestõusnutele 60 miljoni dollari väärtuses mittesõjalist abi, kirjutab ERR. Kui aga vaadata Süüria mässuliste USA vastaseid väljaütlemisi, tekitab Kerry otsus küsimusi. Süürlased ise avaldavad oma president Bashar al-Assadile poolehoidu.

 

Roomas Süüria sõprade konverentsil osalenud Kerry kinnitas, et Washington annab mässulistele otsest abi toidu ja meditsiinivarustuse näol. USA välisministri sõnul on otsuse eesmärk suurendada survet Assadile, et ta tagasi astuks ning sillutaks tee demokraatlikule võimuvahetusele.

Seni on USA andnud president Bashar al-Assadi vastastele vaid kaudset abi.
Kui aga vaadata Süüria mässuliste USA vastaseid väljaütlemisi, tekitab Kerry otsus küsimusi. Eelmise aasta detsembris avaldasid mässulised, et kui nad on Assadiga ühele poole saanud, on nende järgmiseks märklauaks USA. Vaata ka videot, kuidas nad Ameerika Ühendriikide lippu põletavad.

 

 

Veel suuremaid küsimusi tekitab Assadi vastane propaganda lääne meedias samal ajal, kui süürlased ise on oma presidendi poolt. Süüria poliitiline analüütik Aref Hamdoush on öelnud, et viimastel nädalatel on miljonid presidendi toetuseks tänavatele tulnud. The Guardiani andmetel toetab presidenti üle poole rahvastikust, teravaid märkusi tehakse väljaande vahendusel ka lääne propagandasõja kohta. Süüria peamine ekspordiartikkel on nafta, nagu ka näiteks Iraagil ja Iraanil.

 

Allikad: ERR, LA Times, Infowars, Alchemical Nursery, Friends of Syria, Guardian

Toimetas Mariann Joonas

 



Kommentaarid

Kommentaare lugeda ja kommenteerida saavad vaid Minu Telegrami tellinud kasutajad. Tellimuse esitamiseks kliki siia või logi sisse siit.

Päevapilt