Austria sundvaktsineerimise vastu protestiti nii Viinis, Linzis, Salzburgis kui isegi Pariisis

Artikli kuulamine on saadaval MINU TELEGRAM tellijatele

23. november 2021 kell 14:57



Foto: Facebook

Austria on hoolimata normaalsest vaktsineerituse tasemest (jäädes Eesti ja Rootsi vahepeale) ja rangetest meetmetest Euroopa koroonanakatumiste tipus ning valitsuse plaan teha esimese riigina Euroopas koroonavaktsiin kohustuslikuks kõigile vaktsiiniealistele alates 1. veebruarist (erandina meditsiinilised põhjused), lubadusega trahvida keeldujaid 3600 euroga (tõhustusdoosist keeldujaid 1500 euroga), kihutas möödunud nädalavahetusel tänavatele üle saja tuhande inimese. 

 

Lisaks Austria linnadele, nagu Viin, Linz, Salzburg ja Bregenz, toimus pikett Austria inimeste õiguste kaitseks ka Pariisis asuva Austria saatkonna ees, kuhu kogunes 19. novembri õhtul mitu tuhat inimest.

/allikas: Telegrami äpp / Wochenblick/

 

Viinis toimus meeleavaldus 20. novembril (nagu ka rohkem kui 150 linnas üle maailma) 5. ülemaailmse meeleavalduse raames, kus osales pealtvaatajate, sh Austria endise siseministri Herbert Kickli sõnul üle 100 000 inimese.

/allikas: The Guardian YT/

 

Tiivustatuna Viini meeleavalduse edust ja rahvarohkusest, koguneti 21. novembril tänavatele ka teistes suuremates Austria linnades. Koroonadiktatuuri kehtestada püüdvat siseministrit Karl Nehammerit rahva ülestõus ja eriti valitsuse võtete kõrvutamine natsidega nörritas, ent sellest hoolimata tuli Linzis tänavatele vähemalt 5000 meeleavaldajat.

Meeleavaldajaid saatis lippude meri. Kaasavõetud plakatitel olid sõnumid nagu: “Süstal on suurim inimsusevastane kuritegu”, “Ei kohustuslikule vaktsineerimisele”, “Hoidke meie lastest eemale”, “Kas kuuletud, et see lõppeks? Just sellepärast, et sa kuuletud, see jätkub ja kestab”, “Ei kohustuslikule vaktsineerimisele ja aitab 3G / 2G / 1G-st!” (3G, 2G jne on vasted Eestis kehtivatele 2+2 jt reeglitele – toim.).

 

/allikas: telefonisalvestus / Wochenblick /

 

Salzburgis kulges samuti ca viie tuhande inimese protestimarss Mozartplatzilt läbi linna ja jõudis lõpuks tagasi alguspunkti.

 

Protest oli valjuhäälne ka Bregenzis, Vorarlbergi liidumaa pealinnas – kuigi seal elab vaid 29 500 inimest, seisid tänavatel tuhanded inimesed. “Lõhestumise vastu. Me hoiame kokku,” selgitasid nad.

 

Alates 15. novembrist on vaktsineerimata inimesed Austrias sisuliselt vangid omas kodus, kust nad võivad liikuda sisuliselt vaid kooli, tööle või toidukaupa ostma. Riik läks alates eilsest ka lukku ja piirangud kestavad esialgu 10 päeva, seejärel hinnatakse olukorda uuesti. Lukustus kestab valitsuse kinnitusel kõige enam 20 päeva.

Suurbritannias jälgitakse Austria “eksperimenti” suure ettevaatusega ja imestatakse, et kas tõesti pole ajaloost midagi õpitud? Sest vaktsineerima sundimine ei toimi… Loodame, et ka meie valitsus sarnasele järeldusele jõuab.

 

Allikad: lingid artikli sees

Foto: Facebook

 

Toimetas Mariann Joonas

 



Kommentaarid

Kommentaare lugeda ja kommenteerida saavad vaid Minu Telegrami tellinud kasutajad. Tellimuse esitamiseks kliki siia või logi sisse siit.

Päevapilt