Pealtnägija Bostonis: pommikoerad olid kohal juba enne maratoni algust

Artikli kuulamine on saadaval MINU TELEGRAM tellijatele

16. aprill 2013 kell 9:29



 

Eilse Bostoni maratoni kahe pommiplahvatuse pealtnägija sõnul korrati enne juhtunut pidevalt sõna “õppused”, samuti oli tema arvates imelik, et juba maratoni algusest saadik olid kohal pommikoerad. Kas tegu oli ettevaatusabinõu või libaoperatsiooniga?

Treeneriametit pidav Ali Stevenson ütles telekanali Local 15 uudistesaatele: “Nad kordasid valjuhääldites, et tegu on lihtsalt õppusega ja ei ole vaja muretseda. Jäi mulje, et tegu on ohtliku olukorraga, kuid nemad kordasid, et see on kõigest õppus.”  Telejaama sõnul ütles mees ka, et tema arvates oli kummaline, et pommikoerad olid nii maratoni stardis kui finišis. Seejärel kirjeldas Stevenson, et kuulis plahvatusi hetkel, kui tema oli just maratoni lõpetanud.

Kui see raport osutub adekvaatseks, võib eeldada, et rünnakute kohta võis mingil määral olla eelteadmisi. See, et enne plahvatusi kuulutatakse välja õppused, on üsna sarnane teistele nn terrorirünnakutele, nagu näiteks 7/7 pommiplahvatused Londonis.

Alles hiljuti kirjutas New York Times, et mitmeid riigisiseseid terrorirünnakuid on korraldada aidanud FBI, ajades süü mõne väljavalitud ullikese kaela.

Valge Maja on juba öelnud, et juhtumit käsitletakse terrorirünnakuna ning Obama sõnul karmistatakse julgeolekumeetmeid vastavalt vajadusele kogu riigis. Tuletame meelde, et neid karmistati ka pärast 9/11 sündmusi ja on püütud karmistada pärast Sandy Hookis toimunut. Ja kui ameeriklased on siiani üsna tarmukalt uue relvaseaduse vastu olnud, siis ei ole võimatu, et Bostonis toimunu neid pehmendab. Endine Obama kantseleiülem Rahm Emmanuel ütles kunagi: “Ära kunagi lase heal kriisil raisku minna.”

 

Allikad: Infowars, Local 15

Foto: Twitter

 

Toimetas Mariann Joonas

 



Kommentaarid

Kommentaare lugeda ja kommenteerida saavad vaid Minu Telegrami tellinud kasutajad. Tellimuse esitamiseks kliki siia või logi sisse siit.

Päevapilt